Quines són els avantatges de la mediació respecte al procés judicial?

¿Quines són les avantatges de la mediació respecte al procés judicial?

Quines són els avantatges de la mediació respecte al procés judicial? és el títol de l’article publicat en la Revista “Emprender. Franquicias y negocios” de la nostra sòcia cofundadora Marta Méndez Pichot.

Esquema on es constaten els avantatges de la mediació respecte al procés judicial.

 

 

Llegir Article

La mediació, un instrument a l’abast dels Administradors de Finques

La mediació, un instrument a l’abast dels Administradors de Finques

Al darrer número de la revista  “Consell”, revista profesional dels administradors de finques col.legiats,  es va publicar l’article “La mediació, un instrument a l’abast dels Administradors de Finques” de Marta Méndez Pichot, sòcia cofundadora de GIRa Adr.

“La mediació és un sistema de resolució de conflictes eficient, que preserva les relacions laborals, comercials, professionals i que estalvia costos importants…

Sense necessitat de fer massa estudis sobre els costos podem afirmar que, de forma general, el cost seria bastant més elevat: tant a nivell econòmic, com a nivell de terminis, com en el desgast de les relacions veïnals i amb els professionals que administren les finques….

Per tant, tot conflicte que afecta a una comunitat de propietaris, és un factor que resta en la convivència interna de la comunitat, genera més conflictes entre els veïns i repercuteix en la relació professional entre la comunitat i l’administrador de finques, en quant a la confiança, legitimitat i inclús el risc de pèrdua del client. Amb la mediació és te la possibilitat de superar aquests factors i riscos i transformar-los en una oportunitat de canvi sense estralls inclús millorant la relació entre els veïns i entre la comunitat i l’administrador de finques, permetent ser més eficaços i eficients, i per tant, facilita la tasca del professional.”

Llegir l’article

II Jornades: ‘Esport, mediació i gestió de conflictes’

II Jornades: ‘Esport, mediació i gestió de conflictes’

II Jornades: ‘Esport, mediació i gestió de conflictes’, per GIRa, és un plaer participar en la taula de “Càpsules d’experiències i projectes de prevenció, gestió i mediació de conflictes des dels clubs” en la Jornada “Esport, mediació i gestió de conflictes” del Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i de la Universitat Oberta de Catalunya.

Compartirem, des de l’experiència de GIRa Adr, l’èxit del projectes de prevenció, gestió i mediació dels conflictes en les Clubs esportius.

La nostra sòcia Marta Méndez Pichot serà la ponent en aquestes Jornada “Esport, mediació i gestió de conflictes” del Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i de la Universitat Oberta de Catalunya.

Veure el programa de la Jornada “Esport, mediació i gestió de conflictes”

L’ESPORT I EL PODER DE CANVIAR EL MÓN

L’ESPORT I EL PODER DE CANVIAR EL MÓN   

Una baralla entre equips rivals. Un enfrontament de l’afició amb l’àrbitre. Uns pares escridassant a l’entrenador. Controvèrsies entre un jugador i la Junta Directiva provocades per la resolució d’un contracte. Rivalitat entre jugadors del mateix equip…

Us sonen aquestes situacions?

Si no resolem aquests conflictes, estem fomentant un patró de conducta que els nostres esportistes repetiran en el futur.

Leer Más

FDS Group i GIRa han signat un acord de col.laboració per promoure la mediació en l’àmbit de les franquícies

 FDS Group i GIRa han signat un acord de col.laboració per promoure la mediació, com sistema de resolución de conflictes, dins de l’àmbit de les franquícies.

FDS Group, empresa de consultoria i serveis de desenvolupament per Franquícies, Botigues i Restaurants, ha signat un acord amb GIRa, consultoria especialitzada en serveis de resolució alternativa de conflictes.

L’objectiu de l’acord és establir un marc de col·laboració en la resolució de possibles conflictes entre franquiciats i franquiciadors a través de processos de mediació.

Sota aquest nou acord, FDS Group i GIRa promouen la mediació com una forma alternativa de resoldre els conflictes dins el marc de la franquícia mitjançant acords satisfactoris per a totes les parts.

“La mediació és un procés voluntari, confidencial i guiat per un professional extern, el mediador, que és imparcial i neutral amb totes les parts”, explica Meritxell Bosch, sòcia Cofundadora de Gira.

Llegir la notícia complerta

 

“Mediación en joc: mediació i esport”

 

 

 

Mediació i esport

 

Natàlia Flores Pujol i Marta Méndez Pichot, sòcies de GIRa, van realitzar la sessió metodològica del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya: “Mediació en joc: mediació i esport”.

La sessió metodològica es va dur a terme el passat 11 de juliol en el CEJFE.

Podeu veure la sessió en el següent enllaç

LA MEDIACIÓ MILLORA LA COMPETITIVITAT DE LES EMPRESES

Actualment en l’àmbit de la resolució de conflictes podem escollir entre diferents opcions com poden ser el procés jurisdiccional, l’arbitratge, la mediació o altres sistemes auto o heterocompositius.

Totes les opcions son bones, la clau està en informar-se i saber quina és la millor, en funció del que ens pot aportar cadascuna d’elles, i dels nostres interessos, prioritats i objectius.

La mediació és un mètode de resolució de conflictes voluntari i confidencial, per arribar a un acord satisfactori, per ambdues parts, mitjançant la intervenció d’una tercera persona imparcial, neutral i experta en la gestió i resolució de conflictes.

En el marc organitzacional, quan una empresa disminueix els beneficis,  o es creu que pot no ser competitiva, s’acostuma a relacionar amb:

  •  la manca de competència,
  • la baixa acceptació pel mercat d’un producte determinat,
  • la desmillora de la situació econòmica, …

I no es tenen en compte altres indicadors que poden tenir la mateixa o més importància que els anteriors, i que poden ser la causa d’aquests o un problema en sí mateixos:

  1.  a nivell intern, aquests altres factors els podríem identificar en les relacions del personal de l’empresa, en el lideratge, en la gestió d’equips, en la manca de la definició d’objectius i de valors corporatius clars, en la comunicació interna,..
  2. i a nivell extern: la relació de l’empresa amb els proveïdors i els clients, l’opinió pública, la relació amb la comunitat i l’entorn.

Leer Más

GIRa COORDINARÀ LA SESSIÓ METODOLÒGICA DEL CMDPC: “LA MEDIACIÓ EN JOC:MEDIACIÓ I ESPORT”

GIRa COORDINARÀ LA SESSIÓ METODOLÒGICA: “LA MEDIACIÓ EN JOC: MEDIACIÓ I ESPORT”

 

Marta Méndez i Natàlia Flores, sòcies de GIRa, coordinaran  la sessió metodològica del CMDPC.

Presentaran «La mediació en joc: mediació i esport»

La sessió tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (c. Ausiàs Marc, 40, 08010, Barcelona).

També podeu seguir la sessió metodològica des de les seus dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

La inscripció és oberta i es pot fer des d’aquest enllaç.

Llegir notícia

La Taula de Treball, coordinada per GIRa, finalitza amb èxit

La Taula de Treball coordinada per GIRa finalitza amb èxit, al haver complert tots els seus objectius.

La Taula de Treball estava formada per representants del Lleida Esportiu, de les penyes i de la societat civil lleidatana i coordinada per Natàlia Flores Pujol i Marta Méndez Pichot, sòcies de GIRa.

El reglament de règim intern del Lleida Esportiu elaborat i consensuat en la Taula de Treball, ha estat aprovat pel Club.

Així mateix en l’última reunió de la Taula de Treball, es va consensuar el reglament de creació i regulació de la Grada d’Animació del Lleida Esportiu.

Ara, el Club realitzarà els tràmits legals pertinents per a la seva entrada en vigor i aplicació.

Els membres de la Taula de Treball, van decidir, per consens, que el nom de la Grada d’Animació del Lleida Esportiu serà GOL NORD.

A més es van establir:

  • les condicions per a ser membre de la Grada d’Animació Gol Nord
  • el règim disciplinari
  • la creació de la Comissió Coordinadora de la Grada d’Animació, que estarà integrada per una representació del Club i dels abonats de la Grada d’Animació GOL NORD.

Llegir comunicat de premsa de la Taula de Treball del Lleida Esportiu

Notícia del diari La Mañana

Notícia del diari El Segre